26 september 2010
10:30

Anderslövs BoIK

Referat: AIF Barrikaden - Anderslövs BoIK

Matchen föregicks av ett otroligt frustrerande förspel. När domaren inte verkade dyka upp ringde vi honom 35 min före matchstart. Han låg då och sov, hade ingen koll på att han skulle döma och lovade att ringa tillbaka om 5 min. Det gjorde han inte och när vi ringde igen sa han att han inte kunde komma eftersom han skulle jobba. Vi försökte då förgäves få tag på domartillsättaren som inte svarade ens på det nummer som det hänvisades till vid brådskande ärenden. Efter att först ha ringt c:a 20 domare lyckades vi till slut hitta en som ställde upp med mycket kort varsel - stor heder åt honom.

Startelvan: Niko - Florian, Sarang Ahsani (debutant), Patrik Li, Stefan - Bagher, Mohammed Doodi (debutant), Alex, Sosa - Mario och Pontus

Avbytare var Ali som kom in efter 19 min och spelade vänstermittfältare resten av matchen, Ahmed som också kom in efter 19 min och spelade anfallare tills han blev utbytt en kvart före slutet och Andy och Jarbe som inte spelade alls.

Äntligen fick vi utdelning på vårt fina spel. Vi tog verkligen tag i taktpinnen direkt.
Vi spelade väldigt kreativt hela 1:a halvlek och tillät i stort sett inte Anderslöv att få igång något spel alls, än mindre att skapa målchanser. Vi skapade däremot chanser i parti och minut. Vi tog ledningen redan i den 5:e min genom Alex på pass från Bagher. I den 10:e min var det dags igen. Nu var det Mario som nickade in ett inlägg från Sosa. Därefter hade vi ytterligare 3 riktigt bra lägen innan Patrik Li i den 35:e min avslutade säkert (ganska nära krysset) på pass från Bagher.

I 2:a halvlek såg det till en början något sämre ut. Visserligen skapade Anderslöv inte någon het målchans men vi var nog ändå några som började fundera på matchen i våras då vi ledde med 3-0 i halvlek efter bländande spel men förlorade med 4-3. De sprang dock av sig det mesta efter c:a 10 min och när vi åter skapade chanser kändes det rätt lugnt. Vi skapade 3 heta chanser, varav ett
stolpskott av Ali, innan vi ganska tätt gjorde ytterligare 2 mål och därmed fastställde slutresultatet till 5-0. I 2:a halvleks 20:e min gjorde Pontus mål på inlägg från Stefan och i den 25:e min gjorde Ali mål efter en fin crosspassning från Sosa.

En mycket stabil insats från vår sida. Alla var klart godkända och många var väldigt bra. Kul med hela 5 målskyttar och därutöver 3 andra som hade assister.
I stort sett hela laget direkt inblandat i målproduktionen alltså. Också riktigt kul att våra två debutanter Sarang och Doodi var så jättebra som de var.

Den här gången kan väl inte ens Andy, som annars är legio, hävda att referatet var väl negativt i förhållande till vad som hände på plan. Dock var det i själva verket lika objektivt som vanligt....

Statistik: Hörnor 1-3 Skott på mål 11-3 Skott utanför 2-5. Därutöver kan ju nämnas att jag räknade till hela 11-0 till oss i klara målchanser.